Akupressur

Akupressur är att trycka på akupunkturpunkter i syfte att påverka kroppens energiflöde.

Akupressur innebär att påverka akupunkturpunkter längs kroppens meridianer med hjälp av tryck i stället för med nålar, moxa (örtbränning) eller annat medel. Trycket utövas vanligen med fingrarna.

Akupressur ingår som en del i många behandlingssystem från Kina och Japan som har den kinesiska människobilden som grund.

Akupressur kallas ibland för akupunktur utan nålar och bygger på samma teori som akupunktur. Men istället för att påverka meridianernas akupunktur med nålar så trycker man på dem med fingrarna för att stimulera energiflödet i meridianerna och för att påverka de inre organen. På detta sätt kan man behandla många av de vanligaste sjukdomarna inklusive smärta.

Akupressur är oftast en för patienten behaglig metod men som ibland kan kännas lätt smärtsam vid vissa tillstånd. Det är en vanlig metod för t.ex. allmän energistimulering och självbehandling.

Några i Sverige kända metoder där akupressur ingår som en väsentlig teknik är energimassage, Jin Shin Do, Jin Shin Jyutsu och Shiatsu.

Ofta använder man också akupressur tillsammans med andra tekniker tex. genom att trycka på så kallade triggerpunkter. Detta kan vara mycket effektivt vid många muskelbesvär.

Några exempel på vad man kan behandla akupressur:

Gallbesvär, acne, hosta, allergi, fibromyalgi, förkylning, högt respektive lågt blodtryck, förstoppning, ischias, huvudvärk, menstruationsbesvär, magproblem av olika slag, svettningar, oro, nack- och axelsmärta, mjölkstockning, trötthet, sömnproblem mm   

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.09 | 12:54

Behov av hälsoundersökning kinesisk !

...
13.09 | 12:52

Dålig cirkulation fått sår vid mindre tår och märke på vänster ben som ej läkt ! Behov av kinesisk akupunktur tror jag !

...
13.09 | 12:48

Hej
Jag är intresserad av att komma på hälsokontroll, behandling hos dig. Jag har besvär av att jag snarkar påverkar min sömn. Jag har också inkontinens

...
26.12 | 12:23

God Jul Kane! Hälsa,livsglädje och lycka!
Jag heter Margarita och vill komma som patient nästa vecka. Mina problem är i stor del stressutlösande+somatisering.

...
Du gillar den här sidan