Akupressur

Akupressur är att trycka på akupunkturpunkter i syfte att påverka kroppens energiflöde.

Akupressur innebär att påverka akupunkturpunkter längs kroppens meridianer med hjälp av tryck i stället för med nålar, moxa (örtbränning) eller annat medel. Trycket utövas vanligen med fingrarna.

Akupressur ingår som en del i många behandlingssystem från Kina och Japan som har den kinesiska människobilden som grund.

Akupressur kallas ibland för akupunktur utan nålar och bygger på samma teori som akupunktur. Men istället för att påverka meridianernas akupunktur med nålar så trycker man på dem med fingrarna för att stimulera energiflödet i meridianerna och för att påverka de inre organen. På detta sätt kan man behandla många av de vanligaste sjukdomarna inklusive smärta.

Akupressur är oftast en för patienten behaglig metod men som ibland kan kännas lätt smärtsam vid vissa tillstånd. Det är en vanlig metod för t.ex. allmän energistimulering och självbehandling.

Några i Sverige kända metoder där akupressur ingår som en väsentlig teknik är energimassage, Jin Shin Do, Jin Shin Jyutsu och Shiatsu.

Ofta använder man också akupressur tillsammans med andra tekniker tex. genom att trycka på så kallade triggerpunkter. Detta kan vara mycket effektivt vid många muskelbesvär.

Några exempel på vad man kan behandla akupressur:

Gallbesvär, acne, hosta, allergi, fibromyalgi, förkylning, högt respektive lågt blodtryck, förstoppning, ischias, huvudvärk, menstruationsbesvär, magproblem av olika slag, svettningar, oro, nack- och axelsmärta, mjölkstockning, trötthet, sömnproblem mm   

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.12 | 12:23

God Jul Kane! Hälsa,livsglädje och lycka!
Jag heter Margarita och vill komma som patient nästa vecka. Mina problem är i stor del stressutlösande+somatisering.

...
13.09 | 07:30

Hej! Hur funkar det? Ringer jag o beställer tid så du kan titta på mig och sen går man vidare med div behandling? Hur mycket kostar en första konsultation?
Mvh

...
07.08 | 07:40

Hejsan!
Ni har ingen akupunkturtid över idag? (Måndag7/8). Fick akut ont i ryggen igår.

Med vänlig hälsning,
Dennis

...
27.02 | 10:55

Hej !
Varje persons orsakerna .Jag måste se dig. Innan jag kan svara på din fråga.

...
Du gillar den här sidan